• 6 december 2021 13:46

TEST::::: Suse van Kleef eerste vrouwelijke voetbalcommentator Radio 1

mrt 13, 2021

PLAATJE LUKT NIET.

NPO Radio 1 heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke voetbalcommentator. Zaterdagmiddag debuteerde Suse van Kleef op de zender. De 34-jarige oud-voetbalster deed verslag van de wedstrijd Willem II en sc Heerenveen.

“Geweldige debutant vandaag bij Willem II – Heereveen”, twittert Studio Sport-commentator Jeroen Grueter. “Niet op, maar langs het veld. Suse van Kleef neemt vandaag het radioverslag voor haar rekening op NPO Radio 1 namens NOS Langs de Lijn.”

Na stage te hebben gelopen bij NOS op 3 keerde Van Kleef in 2012 terug op het nest om daar vier jaar te werken als verslaggever en (eind)redacteur voor zowel radio, televisie als online. In 2016 werd ze Groot Brittannië-correspondent. Drie jaar later presenteerde Van Kleef tijdens het WK Voetbal voor vrouwen de dagelijkse talkshow “Studio France” op NPO 3. [Radio.NL]