• 18 oktober 2021 13:35

TEST – 9 Radiozenders ZW-Duitsland nog onzeker over FM-frequentie

jul 7, 2014

Eind 2015 lopen de licenties van alle lokale en regionale commerciële radiostations in Baden-Württemberg af. Daarom besloot de regionale mediaraad alle FM-kavels opnieuw te verdelen. Het gaat om onder meer drie regionale kavels, die elk ongeveer een derde van de deelstaat dekken, 12 lokale kavels, een kavel voor een jongerenzender en een aantal kleine kavels in de regio Stuttgart.

De jongerenzender Big FM heeft inmiddels te horen gekregen dat het mag blijven uitzenden op FM. Ook de drie regionale stations Radio Regenbogen (Mannheim), Antenne 1 (Stuttgart) en Radio 7 (Ulm) zijn inmiddels zeker van hun plekje in de ether.

De lokale stations Die neue Welle (Karlsruhe), Hitradio Ohr (Offenburg), Baden.FM (Freiburg), Donau 3 FM (Ulm), Radio Ton (Heilbronn) en Die Neue 107.7 (Stuttgart) blijven eveneens na 2015 op FM te ontvangen.

Test