• 18 oktober 2021 12:03

Finale Oranje weer via megascherm op Museumplein in Amsterdam

jul 4, 2014

Van der Laan kwam tot de beslissing na overleg met de omwonenden van het Museumplein. Andere locaties zijn er niet en en hebben zich ook nog geen initiatiefnemers gemeld.

“Als er nu nog iemand komt met een locatie, gaan we kijken wat nog kan, maar de tijd is dan wel heel kort. Er moet dan nog van alles worden georganiseerd."

Veder meldt de woordvoerder van de gemeente Amsterdam: "Zo moeten de vergunningen dan nog worden geregeld en moet worden gesproken met de politie. Ook willen we er een paar dagen van tevoren al over communiceren, om te voorkomen dat niemand komt.”

De eerste vier WK-duels van het Nederlands elftal werden op een megascherm op het Museumplein getoond. De eerste wedstrijd trok bijna 20.000 bezoekers. Zo’n 40 duizend mensen zagen Oranje een week geleden met 2-1 winnen van Mexico op het plein. “Het ligt voor de hand dat naar de kwartfinale vijftig- tot zestigduizend mensen willen komen kijken, dat past niet op het Museumplein,” aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

Het Olympisch Stadion en de Amsterdam Arena werden eerder genoemd als opties. Het Olympisch Stadion is echter te klein. “Daar kunnen twintigduizend mensen in.” De Amsterdam Arena lukt ook niet, vertelt de woordvoerder. Zaterdag vindt daar Sensation plaats. “Dat levert verkeerstechnisch veel problemen op, omdat veel mensen met de auto zullen komen. Dat wordt heel ingewikkeld.” [Radio.NL]