• 18 oktober 2021 12:18

Waterstad FM Hits wordt Joy Radio

jul 3, 2014

793489_bodytext_image_123.jpg

Eind maart voerde Beheer Regionale Radio in Sneek ingrijpende wijzigingen door bij zijn radiostations.

Zo werd de volkszender RADIONL gedwongen zijn semilandelijke programma te splitsen in vier verschillende edities.

Hierdoor is in Friesland, de kop van Noord-Holland. Amersfoort en Noord-Brabant uitsluitend non-stop muziek te horen.

In het noorden van het land werd het mes in Waterstad FM gezet. Op de frequentie 104.4 FM in Groningen verscheen opeens Waterstad FM Hits, een zender met de beste hits uit de jaren ’90 en ’00 en de hits van nu met een hoog aandeel aan dance. Op de frequenties in Friesland bleef het reguliere programma van Waterstad FM te horen.

Maar na drie maanden komt er al weer een einde aan Waterstad FM Hits. De zender gaat binnenkort verder als Joy Radio. Wanneer de verandering wordt doorgevoerd is niet bekend, maar waarschijnlijk gebeurt dit al op zeer korte termijn. De website van Waterstad FM Hits linkt namelijk al door naar de site van Joy Radio. Daarnaast is het RDS-signaal al aangepast. Ook Joy Radio blijft ‘Hits Only’ uitzenden.

50.000 luisteraars?
Opmerkelijk is dat Joy Radio op zijn nieuwe Facebookpagina meldt dat het ‘in haar korte bestaan al meer dan 50.000 luisteraars’ heeft. Een knappe prestatie voor een zender die nog niet eens gestart is met uitzenden. [Radio.NL]