• 18 oktober 2021 11:37

Natasja Froger presenteert nieuwe RTL 4-programma Doof

jul 3, 2014

793474_bodytext_image_9.jpg

Voor het eerst, na een voor hen eeuwigdurende stilte, horen zij muziek, het ruisen van de wind of de stem van hun kind. Het is een moment dat hun leven voor altijd zal veranderen.

Natasja Froger : Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben een slecht gehoor. Een derde van hen leeft in een constante stilte. Niet alleen kost dit hen veel extra energie om zich in het dagelijks leven staande te kunnen houden, met het ontbreken van geluid gaat er ook veel aan hen voorbij.

Daarom ondergaan jaarlijks zo’n zeshonderd dove en zeer slechthorende Nederlanders een bijzondere medische ingreep. Zij krijgen een zogenaamde cochleair implantaat (CI) in het slakkenhuis van het oor en met dit ‘bionische oor’ kunnen ze wel allerlei geluiden horen."

In ‘Doof’ leert Natasja een aantal van hen nog voor de ingreep kennen. Vervolgens mag zij getuige zijn van dit bijzondere traject, waarin deze mensen na lange tijd of soms voor het eerst in hun leven kunnen horen. Het programma ‘Doof’ is pas in het najaar van 2014 bij RTL 4 te zien. [Radio.NL]