• 18 oktober 2021 13:42

Marieke Bakker wordt adjunct-hoofdredacteur Omroep Gelderland

jul 2, 2014

Omroep Gelderland heeft in de loop der jaren al diverse hoofdredacteuren gehad. Mark Snijders verliet in mei 2014 na drie jaar om onduidelijke redenen de omroep. Daarvoor was Ton Mallo hoofdredacteur tot 2011, Mallo zocht een 'nieuwe uitdaging' wat precies wist hij niet. In 2006 verliet Jos Campman na 6 jaar de omroep na verstoorde werkverhoudingen.

Luistercijfers
Er ligt er nog een zware taak voor Marieke Bakker. De luistercijfers van Radio Gelderland zijn de laatste tijd gedaald tot een dieptepunt, vorige maand stond het marktaandeel op 6,6%, een jaar geleden was dit nog 12.5%. Radio Gelderland heeft onlangs ook de muziekkeuze aangepast, door nog meer oude hits uit de jaren 60 te draaien.

Marieke Bakker komt van de NOS, waar zij verschillende leidinggevende posities bekleedde. Zij was onder meer eindverantwoordelijk voor 'Met het Oog op Morgen', diverse calamiteitenuitzendingen en de invoering van nieuwe werkprocessen op de NOS-nieuwsredactie. Op dit moment is ze nog nauw betrokken bij het project Video First. In principe blijft Bakker een jaar bij Omroep Gelderland werken. [Radio.NL/GLD]