• 18 oktober 2021 12:57

Zorgen over reorganisatie Beeld en Geluid op Mediapark

jul 1, 2014

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is is een audiovisueel archief met museale functies gevestigd in Hilversum. Door bezuinigingen op de omroep krijgt de instelling volgend jaar ook minder geld uit Den Haag. De directie heeft nu een reorganisatieplan gepresenteerd aan de vakbond en de ondernemingsraad. Dat komt neer op schrappen van 8,8 van de 129 vaste voltijd arbeidsplaatsen.

Dat zouden er zo maar veel meer kunnen worden, zo vreest Peter van den Bunder. “Zo’n zeventig mensen moeten solliciteren op nieuwe functies, waarvoor vaak heel andere vaardigheden worden gevraagd. Je voelt op je klompen aan dat dit tot meer ontslagen kan leiden. Daar maken wij ons zorgen over.”

Vakbond FNV is heel kritisch over het reorganisatieplan. “Dat roept vooral veel vragen op. En dat is teleurstellend als je weet hoe lang de directie al bezig om de reorganisatie voor te bereiden. Mijn grootste angst is dat het hele bedrijf overhoop wordt gehaald. En dat uiteindelijk straks met minder mensen allerlei nieuwe taken moeten worden opgepakt, zonder dat oude taken zijn afgerond of überhaupt afgestoten kunnen worden. Dat is vragen om problemen." Directie, vakbond en OR overleggen momenteel over een sociaal plan. Dat moet de sociale gevolgen van eventuele ontslagen opvangen. [Radio.NL]