• 18 oktober 2021 13:08

538 WK feestje op Museumplein rustig verlopen na 2-1 winst

jun 30, 2014

Ruim 8 miljoen mensen hebben zondagavond in heel Nederland de wedstrijd bekeken. De meeste mensen, 8.718.000 mensen, stemden af op de nabeschouwing van de wedstrijd op Nederland 1.

Gemeente Amsterdam
Organisator Radio 538 en de gemeente hadden afgesproken dat de wedstrijden tot de achtste finale vertoond mogen worden vanwege het vroege tijdstip. Om buurtbewoners tegemoet te komen hield het feest daarom na zondagavond op.

538 heeft nog wel gekeken naar een mogelijke andere locatie maar vooralsnog komt die er niet. Het is te kostbaar om het podium en de schermen af te breken en elders weer op te bouwen.

Tijdens de drie poulewedstrijden stonden er twintigduizend toeschouwers op het Museumplein. Tijdens het vorige WK in Zuid-Afrika vier jaar geleden waren dat er een stuk meer. Zo hadden zich voor de finale tussen Nederland en Spanje een kleine tweehonderdduizend mensen verzameld. [Radio.NL]