• 18 oktober 2021 13:11

Radio 538 stopt met tonen voetbalwedstrijden in Amsterdam

jun 27, 2014

Het radiostation heeft momenteel een enorm videoscherm op het Museumplein, tijdelijk omgedoopt tot Oranjeplein, staan. Hierop worden wedstrijden van het Nederlands elftal getoond. Met de gemeente was afgesproken dat er vier wedstrijden mochten worden getoond op het plein. Dit om de buurtbewoners tegemoet te komen.

Na vier wedstrijden zou Radio 538 moeten uitwijken naar een andere locatie. Opties waren onder meer het Olympisch Stadion en het gebied rondom de Arena. Maar Radio 538 heeft besloten om het Oranjeplein niet te verhuizen.

“De kwart- en halve finales beginnen pas om 22.00 uur. Kijkers op tijd de stad weer uit krijgen zou dus al lastig worden”, stelt een woordvoerder van Radio 538 tegenover de stadszender AT5. “Bovendien is de boel afbreken op het Museumplein en elders weer opbouwen erg kostbaar”.