• 18 oktober 2021 13:25

Nieuwe FM-zender opent de aanval op WBLS in NYC

jun 27, 2014

793299_bodytext_image_5.jpg

Van Bronxville naar de Bronx
De zender voor 103.9 FM staat momenteel nog opgesteld in Bronxville, een voorstad van New York City die zo’n 24 km ten noorden van Manhattan ligt. Op de frequentie is nu nog de popzender 103 9 (W)FAS FM te horen. Het signaal van de zender is in delen van de Bronx nog goed te ontvangen, maar richting Manhattan wordt de ontvangst al snel slecht.

Al ruim zes jaar doet eigenaar Cumulus verwoede pogingen om de zender naar New York City te verplaatsen, om zo een goed signaal in grote delen van de stad te creëren. Nu heeft mediaregulator FCC toestemming gegeven om de zender te verplaatsen naar de Bronx, in het noorden van New York City. Hierdoor is de frequentie 103.9 FM overal in de Bronx en Manhattan te ontvangen, alsmede in delen van Brooklyn, Queens en New Jersey (zie kaart hierboven).