• 18 oktober 2021 11:45

Kabelexploitant Ziggo bijna verkocht aan moederbedrijf van UPC

jun 27, 2014

Het bod is deels in contanten en deels in aandelen Liberty Global. Aandeelhouders kunnen van 2 juli tot en met 10 september aan het einde van de handelsdag reageren. Eventueel kan de termijn worden verlengd. Als het bod slaagt, dan wordt Baptiest Coopmans van UPC de nieuwe topman. Bert Groenewegen van Ziggo wordt de financieel directeur.

Liberty Global maakt bod op Ziggo officieel
Het bod, dat wordt gesteund door zowel het bestuur als de raad van commissarissen van Ziggo, geldt voor alle uitstaande aandelen die de Britten nog niet in handen hebben. Ziggo heeft voor 26 augustus een aandeelhoudersvergadering gepland om het bod te bespreken.

Voor de overname moet nog toestemming worden verleend door de toezichthouders. De Europese Commissie maakte woensdag bekend dat het onderzoek naar de overname niet uit handen wordt gegeven aan de Autoriteit Consument en Markt. Uiterlijk 17 oktober neemt Brussel een beslissing over de overname. [Novum/ABM FN/Radio.NL]