• 18 oktober 2021 13:11

SKO start met meeting online commercials

jun 26, 2014

Alle online video-campagnes die door de bij PMA aangesloten bureaus gepland worden, zullen gemeten worden door Kantar Media Audiences. De eerste data worden in Q3 van 2014 verwacht. SKO wil de maximale marktdekking per 1 jan 2015 realiseren.

Online commercials
Ook campagnes die geserveerd worden door bij SKO aangesloten exploitanten, worden gemeten volgens deze standaard die in opdracht van SKO wordt geleverd. Aangesloten exploitanten zijn momenteel de SPOT zenders, Sanoma, TMG en Videostrip.

De basis van de metingen van SKO is ‘VAST’ wat staat voor ‘Video Ad Serving Template’. Deze standaard beschrijft de vorm waarin de ad server en de video player informatie uitwisselen over video advertising. Door het gebruik van VAST wordt het complexe aanleverproces voor online videoadvertenties vergemakkelijkt. Doel is om te komen tot correcte en uniforme data m.b.t. online videocommercials. Deze censusdata zullen onderdeel worden van de online videocijfers, maar ook los aan de markt worden geleverd.

Bas de Vos, Directeur SKO: “We gaan met de start van dit project een zeer belangrijke vervolgstap zetten in het meten van de relevante onderdelen van het videogedrag in Nederland. Dat betrouwbare data over Online Commercials daar een cruciale rol in spelen is evident."  [Radio.NL]