• 18 oktober 2021 13:17

Google kondigt Android voor tv’s en auto’s aan

jun 26, 2014

Android Auto is bedoeld voor gebruik in auto’s en biedt onder meer spraakbediening. De eerste auto’s met de nieuwe software zijn volgens Google eind dit jaar verkrijgbaar. Het systeem biedt toegang tot Google Maps-navigatie, muziek en berichten. De software kan nieuwe sms’jes of e-mails voorlezen, waarop gebruikers direct een antwoord kunnen inspreken. Vijfentwintig grote automerken willen het Google-systeem gebruiken.

Android TV
Het nieuwe Android TV is een interface voor gebruik van Android op televisies. Het is geen aangepaste versie, zoals Android Auto, maar een nieuwe manier om het gewone Android op tv’s te tonen. Bediening via gamepad of stembediening is mogelijk. Android TV verschijnt later dit jaar.

Google toonde ook nieuwe toepassingen van Android Wear, de Android-variant voor draagbare apparaten zoals horloges. De L-versie van Android voor smartphones en tablets, die later dit jaar verschijnt, heeft verbeterde looks en notificaties. Android L is de grootste release van Android tot nu toe, aldus Google. [Radio.NL/Novum]