• 18 oktober 2021 12:12

EO gaat door met plannen Anne Frank-spektakel

jun 26, 2014

Eerdere berichten dat de show niet door zou gaan, worden door de omroep ontkracht. “We zijn bezig met een idee dat past in het karakter van een dodenherdenking”, aldus een woordvoerder. “Dat vinden we net zoals alle partijen belangrijk. Als we definitieve plannen kunnen presenteren zullen we daar nader op ingaan.”

De Evangelische Omroep meldde woensdag volgend jaar op 4 mei een muzikale vertelling van het verhaal van Anne Frank uit wil zenden. Het verhaal moet na de nationale dodenherdenking live worden opgevoerd op locaties in Amsterdam waar het verhaal zich 75 jaar geleden voltrok.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet zich woensdag kritisch over de plannen uit. De gemeente Amsterdam en de Anne Frank Stichting verklaarden niets over de plannen gehoord te hebben, evenals acteurs die in een uitwerking werden genoemd.

Volgens de omroep is het logisch dat enkele partijen zich miskend voelen omdat ze nog niet van de plannen wisten. “Dat is het nadeel als de plannen halverwege uitlekken. Als we pas halverwege zijn in het proces, hebben we nog niet iedereen gesproken.” [Novum/Radio.NL]