• 18 oktober 2021 12:04

Ruim acht miljoen kijkers voor Nederland – Chili

jun 24, 2014

Naar Nederland – Spanje keken 7,2 miljoen mensen, het duel tegen Australië trok 7,9 miljoen belangstellenden. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Met 8,098 miljoen kijkers behaalde Nederland – Chili een kijkdichtheid van meer dan vijftig procent. De nabeschouwing bij de NOS hield nog 7,9 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. VI Oranje op RTL4 moest het doen met 1,2 miljoen kijkers en staat daarmee op de achtste plaats.

Ook de wedstrijd tussen Spanje en Australië, die gelijktijdig met Nederland – Chili werd gespeeld, kon nog een aantal mensen bekoren. In totaal 33 duizend mensen keken naar (een gedeelte) van dat duel. Later op de avond trokken Mexico – Kroatië en Brazilië – Kameroen respectievelijk 2,3 en 1,1 miljoen kijkers. [Novum/Radio.NL]