• 18 oktober 2021 12:43

Opnieuw meer lezers voor het Financieele Dagblad

jun 24, 2014

Hoewel de officiële door HOI gepubliceerde betaalde gerichte oplage iets is gedaald, nam het totaal aantal betalende abonnees bij het FD toe met bijna 14%. Deze stijging is te danken aan nieuwe digitale lezers.

Omdat een deel van de nieuwe digitale abonnees (ruim 8.000) niet meetelt in de HOI-oplage, daalde dit cijfer met 5%. De nieuwe abonnees die het FD wist te werven, maar buiten de HOI-cijfers blijven, namen een betaald abonnement dat toegang geeft tot de website FD.nl of tot de nieuwe digitale uitgave FD Pensioen Pro.

"Het lezen van het FD via digitale platformen neemt sterk toe", zegt hoofdredacteur Jan Bonjer. "Bijna al onze lezers lopen met een smartphone en tablet rond. En als FD volgen we onze lezers op die nieuwe digitale platformen. Inmiddels bestaat bijna de helft van de totale oplage van het FD uit digitale abonnementsvormen."

Het toenemende digitale leesgedrag wordt ook bevestigd door de stijgende bereikcijfers van het FD. In de laatste meting van de NOM Doelgroep Monitor laat het FD een stijging van 2,3% zien. Dat is de grootste stijging van alle landelijke dagbladen. [Radio.NL]