• 18 oktober 2021 13:16

Nederlanders verslinden series, vooral in hun eentje

jun 23, 2014

Binge-watchers zijn over het algemeen vaker mannen (57,4%) dan vrouwen (42,6%) en de meeste binge-watchers zijn te vinden in de leeftijdsgroep 18-34 jaar (49,5%), blijkt uit onderzoek van DVJ Insights begin dit jaar in opdracht van RTL Nieuws.

Binge-watchers zijn trouwer in het volgen van series dan personen die niet binge-watchen; ze zullen niet zo snel een aflevering missen. Favoriete genres onder binge-watchers zijn thrillers (61,8%), comedies (49,4%) en dramaseries (46,3%). Ook kiest de binge-watcher vaker voor fantasy of procedurals dan een niet-binge-watcher.

Ondanks dat alle Nederlanders doorgaans het meest naar series kijken wanneer deze gewoon uitgezonden worden op TV (82%), is het opvallend dat de binge-watcher meer gebruik van alternatieven om series te bekijken: ze downloaden eerder series en bekijken deze via tv, laptop of tablet; hebben vaker een betaald TV abonnement en vaker de mogelijkheid om ‘uitgesteld’ TV te kijken.