• 18 oktober 2021 11:59

Helft kroegen kijkt zwart naar WK-wedstrijd Oranje

jun 23, 2014

Wanneer eigenaren van een cafés een controle krijgen, riskeren ze een boete die op kan lopen tot 2000 euro en een rechtszaak als zij niet alsnog een contract afsluiten. Volgens Videma moet elk cafés, restaurants of hotel wat in het openbaar de tv aanzet in het bezit zijn van een Videma-licentie. Dit geldt overigens voor alle tv-zenders.

Tijdens het WK is de verleiding om een tv in je bar neer te zetten erg groot. Maar bij openbare vertoningen moet iedereen auteursrechten betalen aan Videma.

"Daarom zijn wij nu extra gaan controleren", zegt Videma-directeur Ad Heskens tegen Metronieuws. "We hadden verwacht dat 20 procent van de kroegen zonder licentie uit zou zenden. Dat het de helft bleek, daar zijn we toch wel van geschrokken." Een licentie afsluiten voor een klein café kost maar 175 euro per jaar. [Radio.NL]