• 18 oktober 2021 13:14

SBS discrimineerde mannen met wasmachineactie

jun 19, 2014

SBS gaf eind vorig jaar tien wasmachines weg, maar alleen moeders en dochters konden die winnen door een leuke foto van hen samen in te sturen. Dat was volgens SBS niet meer dan logisch, aangezien vrouwen vaker de was doen dan mannen.

Het College voor de Rechten van de Mens, dat de taken van de Commissie Gelijke Behandeling heeft overgenomen, was hierdoor sprake van uitsluiting van mensen. Mannen werden gediscrimineerd.

Het MDRA, dat in actie kwam toen het van een man een klacht over de reclame kreeg, gaat volgende week een brief sturen naar SBS, aldus een woordvoerder. “Daarin gaan we vragen of ze dit soort wedstrijden niet meer uitschrijven, of dat ze deze wedstrijd voor iedereen toegankelijk maken. Want ook mannen doen weleens de was.” [Novum/Radio.NL]