• 18 oktober 2021 13:21

Het Klokhuis wint Innovatieprijs aanpak kindermishandeling

jun 19, 2014

Kinderombudsman Marc Dullaert reikte de cheque van 20.000 euro uit aan Yvonne Smits en Maaike Witlox van NTR/Het Klokhuis voor het winnende project 'Kindermishandeling, je kunt er wat aan doen'.

De jury: “Nog niet eerder is op deze schaal en op deze manier – met inbegrip van de social media – in Nederland aandacht besteed aan kindermishandeling. De serie van NTR/Het Klokhuis had een bereik van meer dan 1 miljoen kijkers en ging gepaard met de distributie van 8.500 door basisscholen afgenomen lespakketten en een uitgebreide website.

Hierdoor is een uniek totaalpakket ontstaan. De jury vindt het feit dat het project op televisie zich op zo’n brede schaal en op deze wijze op kinderen richt sympathiek en zeer vernieuwend.” In april 2015 wordt de serie integraal herhaald. [Radio.NL]