• 18 oktober 2021 12:59

K-Earth 101 stijgt naar de tweede plaats in LA

jun 18, 2014

792939_bodytext_image_1.jpg

Fraude
Eigenlijk zouden de luistercijfers van mei al vorige week gepubliceerd worden door Nielsen Audio, gelijk met de cijfers van New York City. Maar Nielsen besloot de cijfers te vertragen, omdat het mogelijk gefraudeerd zou zijn bij het onderzoek.

Inmiddels is bekend dat er twee gezinnen uit het luistercijfersonderzoek zijn gehaald. Daarnaast heeft Univision Media ontslagen, omdat hij betrokken zou zijn bij het onderzoek.

De opmars van K-Earth 101
Afgelopen dinsdag zijn de luistercijfers alsnog gepubliceerd. Grote winnaar deze meting was K-Earth 101. De oldieszender steeg met 0,4%-punt naar 5,1% marktaandeel, wat goed is voor de tweede plaats. In twee maanden tijd is het marktaandeel van K-Earth 101 met bijna een procentpunt gestegen.

De afgelopen maanden is K-Earth 101 opgefrist. De zender, die bekend stond om zijn zeer uigebreide playlist, heeft nu een smalle playlist gekregen, zodat luisteraars ook daadwerkelijk ‘the greatest hits on earth’ horen. Daarnaast zijn bijna alle jaren ’60 hits van de playlist gehaald.

Ochtend
Naast de stijging van het overall marktaandeel is ook het aandeel in de ochtend omhoog geschoten. Ochtenddeejay Gary Bryan steeg van de zesde naar de eerste plaats.

De ochtendshow “El Bueno, La Mala y El Feo” van LA 101.9 (KSCA) blijkt toch minder goed te scoren. Stond de show in april, mogelijk door fraude, nog op de eerste plaats, in mei is dit de vierde plaats. Ook Ricardo 'El Mandril' Sanchez van Radio Centro (KXOS) ging flink onderuit en staat nu 14e tegenover de vierde plaats in april. Ook bij Sanchez werd in het verleden al eens onderzoek gedaan naar fraude met de luistercijfers.

KIIS blijft 1
Overall blijft de hitzender KIIS FM marktleider met 5,3% marktaandeel. De popzender 104.3 My FM (KBIG) volgt op een derde plaats met 4,8%. De urbanzender Power 106 (KPWR) en de softpopzender KOST 103.5 completeren de top vijf met respectievelijk 4,4 en 4,2% marktaandeel.

Kijkend naar de doelgroepen dat is KIIS marktleider bij luisteraars tussen 25 en 54 jaar en bij luisteraars tussen 18 en 49 jaar. Power 106 domineert bij jongeren tussen 18 en 34 jaar. [Radio.NL]