• 18 oktober 2021 12:44

Radio West niet blij met nieuw jinglepakket Radio 10

jun 17, 2014

792915_bodytext_image_6.jpg

In radioland is het hergebruiken van jinglepakketen op zich niets nieuws. Veel jinglepakketten die in Nederland gebruikt worden, zijn ook op Buitenlandse stations te horen.

Dat hetzelfde pakket gebruikt wordt door twee verschillende radiozenders in hetzelfde uitzendgebied daarentegen is niet echt gebruikelijk.

Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West, is dan ook niet blij met de gang van zaken: “Dit is ongelofelijk. Dit jinglepakket is enkele jaren geleden speciaal voor ons gecomponeerd. Opeens kreeg ik berichten dat Radio 10 dezelfde jingles gebruikt als Radio West. En nota bene van dezelfde jingle-producent!”

Volgens Veenstra is er maar één oplossing: “Radio 10 moet doet pakket van de zender afhalen. Dat is erg jammer voor ze, want zij kunnen er zelf ook niets aan doen en zijn met deze situatie ook uiterst ongelukkig, zo begrijp ik. Maar bij ons draait dit al 3 jaar, bij Radio 10 slechts een week. Twee stations met dezelfde soort muziek in dezelfde regio met hetzelfde jinglepakket is gewoon onacceptabel.”