• 18 oktober 2021 13:21

Inhuldiging Spaanse koning donderdag live bij de NOS

jun 17, 2014

Op de dag van de troonswisseling draagt koning Juan Carlos eerst het bevel over de strijdkrachten aan zijn zoon over. Na een korte plechtigheid vertrekt de nieuwe koning vervolgens met zijn vrouw Letizia en hun twee dochters per auto van het paleis naar het Huis van Afgevaardigden, waar ze worden verwacht voor de eedaflegging.

Aansluitend houdt koning Felipe VI zijn eerste toespraak als koning. Na de ceremonie volgt een militair defilé waarbij het nieuwe koninklijk gezin centraal staat. Na het defilé volgt een rijtoer door Madrid naar het koninklijk paleis, het Palacio del Oriente. In het koninklijk paleis worden de plechtigheden afgesloten met een balkonscène.  

NOS Inhuldiging Spaanse koning, donderdag 19 juni, is te zien van 09.45 tot 13.45 uur via Nederland 1. [Radio.NL]